Super easy chocoladetruffels
20 min bereidingstijd + 1 uur wachten
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen; voeg geen extra vocht toe zodat de puree mooi stevig blijft. Breek de chocolade in blokjes.
- Smelt de chocolade in een hittebestendige kom op een pan heet water. Roer de gesmolten chocolade glad en laat 5 minuten afkoelen.
- Meng de aardappelpuree door de chocolade. Schep het chocolademengsel in een diep bord dat eerst bekleed is met vershoudfolie, zodat je het later makkelijk kunt storten. Dek af met vershoudfolie en zet minstens 1 uur in de koelkast om stevig te worden.
- Rol van het chocolademengsel 16 truffels van gelijke grootte. Rol ze vervolgens door op een bord gestrooide cacao, geraspte kokos en/of fijngehakte noten tot ze er rondom mee bedekt zijn.
- Je hebt maar twéé ingrediënten nodig om deze super easy chocoladetruffels te maken.
Of eigenlijk drie: rol ze voor het mooie nog even door wat cacao, kokosrasp of fijngehakte noten. Tikkeltje luxer? Voeg een scheutje cognac of Cointreau toe aan de chocolademassa. - Tip: Bewaar de chocoladetruffels afgedekt in de koelkast. Laat ze voor serveren op kamertemperatuur komen voor de beste smaak en een fluwelige structuur.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 80 kcal
- 5 g vet waarvan 3 g verzadigd
- 7 g koolhydraten
- 1 g eiwit
- 2 g vezels
- 0 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen